Gangteppe til glede for hund og eier

Hunder og hundeeiere er mye utendørs for å lufte seg, og da blir det lett med en del vann og søle inn i gangen. Et smart tips er å legge et skikkelig teppe i gangen, slik at skitt og støv samler seg der, i stedet for at det blir dratt med videre inn i hjemmet.

Mange fordeler med gangteppe

Et gangteppe bør ha skikkelig god kvalitet, for dette er et teppe som kommer til å oppleve mye slitasje. Både menneskeføtter og hundeføtter kommer til å tråkke frem og tilbake i gangen, og kanskje mange kommer inn med sko på. Her gjelder det altså å velge et robust teppe, men robust er ikke det samme som kjedelig. På nettsiden til trendcarpet finner du gangteppe i mange spennende farger og mønstre, slik at du garantert kan finne et teppe som passer i gangen din. Et godt gangteppe skåner gulvet, og forlenger dermed gulvets levetid. I tillegg er gangteppet et fint sted å ta av seg sko og ytterklær før man går videre inn i boligen.

Hundens favorittsted

Har du hund, kan det også hende at gangteppet blir hundens nye favorittsted. Hunder elsker tepper, spesielt store tepper de kan rulle seg på. Har teppet litt struktur, er det et perfekt sted for hunden å klø seg på ryggen. Hvis hunden din trives på teppet, kan det være lurt å lage en egen liggekrok til den i gangen. La hunden selv bestemme hvor den vil ha liggeplassen sin, og respekter hundens behov for ro når den skal sove. Sett hundekurven eller hundesengen der du ser at hunden foretrekker å ligge.

Lettere renhold

Et gangteppe kan til og med gjøre renholdet lettere. Du kan rulle sammen teppet og riste det utendørs for å få av det meste av støvet og skitten i gangen. Gulvet under teppet trenger kanskje kosting eller støvsuging, men mye skitt vil sitte i teppet, slik at det blir færre flekker på selve gulvet. Velg gulvtepper som er lette å rengjøre, og la dem gjerne henge til tørk utendørs. Gulvmatter kan selvsagt også støvsuges. Blir teppet vått, venter du bare til det har tørket, før du bruker støvsuger til å få ut sand, jord og skitt. Ofte kan flekker fjernes uten at du trenger å vaske hele teppet. Kjøp gjerne et spesielt rensemiddel for tepper. Det finnes også rensemiddel som er beregnet på å fjerne urin og avføring, som er lurt å ha stående dersom du har hund eller katt i huset.

Gangteppe som innredning

Gangteppe er dessuten en fin innredningsdetalj. Du kan enkelt bytte teppe for å skape nye inntrykk, og dermed oppgradere gangen på en rask og rimelig måte. Ha gjerne flere tepper å velge blant, for eksempel til ulike årstider. Sats på kvalitet, slik at teppet ditt varer lenge. Har du hund, må du være forberedt på at hunden kan krafse og grave på teppet, og kanskje til og med bruke det som lekeplass. Da er det ekstra viktig med et holdbart og sterkt teppe.