Målet er en pallplass!

Mange hundeeiere drømmer hele livet om å komme så langt at de kan delta i konkurranser med hunden sin. Noen drømmer til og med om å komme opp på pallen og motta en premie. Men hva skal egentlig til for å nå et slikt mål? Først av alt må det trening til. Mye trening der hund og eier er samkjørte og sammen blir et team. De flinkeste hundene er de som har det sterkeste båndet til eieren og samtidig en enorm treningsvilje. Nesten alle raser kan trenes til å bli gode i et eller annet, og mange tyr faktisk til blandingshunder.

Hva slags trening passer min hund?

Hånd som mater en dalmatiner

For å kunne trene optimalt, bør alle gå til innkjøp av noe utstyr. Hos shopello kan du blant annet finne hansker og arbeidsklær som kan komme godt med under røffere treningsstunder i naturen. Når du skal velge en sport for deg og din hund, bør du tenke over både din egen og hundens fysiske og mentale tilstand. Dersom du ikke liker å bevege deg så mye, er nok ikke agility noe for dere. Da kan det passe bedre med lydighetstrening eller sporsøk som foregår i roligere former. Dersom du har en liten hund er det ikke så lurt med ettersøkstrening, da den kan komme bort i buskene.

Hvilken rase skal jeg satse på?

Dette er et av de vanligste spørsmålene som finnes innen hundehold. Dersom du går med seriøse tanker om å drive med hundesport, bør du velge en rase som passer den sporten du liker best. Velg altså sport før du velger hund. de mest populære er aktive raser som egner seg til agilitytrening, men de er kanskje ikke de mest praktiske familiehunder. Husk at du skal leve med hunden 24 timer i døgnet. Velg derfor en roligere rase som kan brukes til det meste dersom du bor i leilighet.