Den berømte hunden

Hunden er kjent som menneskets beste venn, men dette gjelder bare i visse kulturer. I en del land regnes hunden som skitten og man kunne ikke tenkt seg å ha den inn i huset, mens i andre land er man kry over å eie en firbeint kompanjong. Her er det en verden av kontraster. Det er litt forskjell på å ha prinsessestatus og å være på lik linje med gateskrot. Gateskrot vil si at hundene er fulle av skabb, lus, sår, sover ute, er utmagrede og aggressive. Ingen bryr seg om å kose med de eller ta seg av de. Dette er såkalte herreløse hunder.

Prinsessestatus derimot vil si at man behandler hunden som sitt barn. De får stadig nye leker, dressering, regelmessig mosjon, samvær med andre hunder og mye kos. I tillegg til alle mulige næringsstoffer, det nyeste fra veterinærkontorets, snacks og belønninger til enhver tid. For ikke å nevne helsesjekker, tannlegetimer, sover i samme seng som eieren eller i en helt egen seng. På denne måten får de samme status som et barn. De fleste kjøper uteklær og sokker til hundene sine, spesielt på vinteren. Enkelte tar dette et steg videre ved å kjøpe kostymer til hundene sine. Ikke ett, men en hel garderobe. Når man har en garderobe med kostymer i tillegg til alle andre fasiliteter til ære for hunden, da begynner man å snakke om status.

I tillegg har flere funnet ut at ikke bare kler de ut hunden og tar bilder for sin egen underholdning, de filmer hunden også. Videre så legger disse menneskene ut videoer på Youtube, Facebook og andre sosiale medier. Det er populært. Det skaper engasjement. Folk ler og de deler videoene. Faktisk så har enkelte funnet ut at man kan tjene penger på hundene sine. Dette skjer ved at de oppretter fanklubber til hundene sine, lager egne logoer og produserer ulike ting som t-skjorter, kopper osv. som folk kan kjøpe.

En hund som er veldig i vinden i Usa er Walter Geoffrey the frencie, han har sin egen instagram konto og på siden hans står det at han er enebarn som prøver å overleve med Bish, som er navnet på eieren. Videre står det noe om å være ustabil og overdramatisk følsom. Han filmes regelmessig og begynner å bli kjent for sin syngestemme. Det høres ut som om han synger opera, og han har nylig vært på Ellen Degeneres show. Han var ikke der fysisk, men det ble vist en videosnutt av ham.

En slik hund som har alt, liker han å bli påkledd og bli behandlet som et menneske? Blir hunder divaer, slik som mennesker kan bli divaer? Har de godt av det, har de ikke godt av det? Det er slike spørsmål jeg stiller meg når jeg ser disse videoene. Man kan jo tenke at videoene signaliserer at hunden boltrer seg i et palass av goder, men hvem morer seg mest? Mennesket, hunden eller begge? Eller er dette kun på hundens bekostning og for mennesket skyld?