Skån Chico!

I det siste har jeg sittet mye og surfet på nettet. Det første jeg fant var et stort utvalg i hummel barn av klær som jeg passet på å benytte meg av med en gang. Jeg fant også noen koselige tips til hvordan jeg skal gjøre hagen bedre. Men noe jeg fant som ikke er det aller minste koselig, er nyheten om den tyske hunden Chico, det han har gjort, og hva som kan komme til å skje med ham om ikke underskriftskampanjen som har blitt iverksatt på hans vegne får nok underskrifter før det er for sent. Som den hundeelskeren jeg er, måtte jeg straks lese meg mer opp på saken.

Terrier som ser mot kamera

Chico ble pågrepet for å ha drept sine to eiere nær den tyske byen Hannover og holdes nå i varetekt hos en lokal veterinær i påvente av avlivning. Det tok ikke lang tid etter at nyhetene kom ut før en underskritskampanje ble satt i gang. Dette fordi en hund neppe kan klandres for å bli aggressiv, når han har opplevd alvorlige forsømmelser hele sitt liv. Chico ble skaffet kun for beskyttelse og ble ikke særlig godt behandlet. Blant annet ble han tvunget til å sitte i et bur hele dagen. Offentlige instanser fikk stadig inn bekymringsmeldinger om hundens økende aggressivitet grunnet eiernes dårlige behandling av ham, men gjorde aldri noe. Underskriftskampanjen har nå nådd 290000 underskrifter, med et mål på 300000. Chico fortjener en sjanse til et nytt liv med rehabilitering og ro og fred. Hunder kan aldri klandres for aggressivitet, da det alltid er opp til eierne hvordan de blir oppdratt og hvordan de blir som et resultat. Hadde Chicos eiere behandlet ham riktig hadde han aldri drept dem.

Svarthvitt-bilde av terrier