Bygg hundehus til din beste venn

 

Fordi vi liker å ha dyr rundt oss, gjør vi ofte det vi kan og litt til for å gi dem et godt liv, og så de skal forstå at de er viktige for oss. Å bygge dem et eget hus, enten det er et enkelt skjul for dagene med dårlig vær, eller et lite palass over to etasjer med flere rom, er en slik gest. Her hjelper vi deg i gang med prosessen det er å bygge et hus til din beste venn.

Planlegg før du starter

Noe av det dummeste man gjør når man skal bygge noe, uansett hvor lite eller stort det er, er å ikke planlegge det før man går i gang. Med mindre du skal bygge et fuglehus som leveres ferdig kappet er det greit å tegne og måle opp det du skal bygge. Materialer finner du på nett hos byggevarehus som Buildor.no – etter at du har regnet ut hvor mye du trenger. Husk å bestille litt ekstra, i tilfelle du kapper feil. Og for all del – sjekk med din kommune om du må søke om byggetillatelse eller betale eiendomsskatt av bygget når det står klart. Med de nye skattereglene er det best å være på den sikre siden, så sørg for å få avgjørelsen skriftlig!

Ikke noe for alle

Det er ikke alle som har lyst til å ha et hundehus eller som har behov for det. Hvis hunden din står ute, skal den ha mulighet til å finne skygge og ly for dårlig eller varmt vær, samt ha en ren, komfortabel plass den kan legge seg ned på, uansett om dette er på balkongen eller i eget hus.

Nyvinninger for hunder på tur

Nå er det slik at mange kanskje tar med seg hunden på butikken, da både menneske og hund nyter godt av turen til og fra. Men det er faktisk ulovlig å binde hunden ved inngang til offentlig tilgjengelige bygninger, så det nye er at man har funnet opp en slags hundeparkering, som står klar i form av romslige bur utenfor butikken. Dette er nytt i Norge, og man må vurdere seriøst om man må ta hunden med på handleturen. Uansett er det greit å ha et alternativ til å binde hunden fast ute mens man kjøper inn dagens middag.