De mest populære hundenavnene

Fido, Pluto, Passopp og Trofast er kanskje noen av de mest klisjefylte hundenavnene man kan tenke seg, men de er ikke i bruk like mye i dag som de var før i tiden. I dag har vi fått nye populære navn, og hvilke navn som ligger på topplisten er svært ofte påvirket av populærkultur.

Akkurat hva man velger å kalle hunden sin kan også være avhengig av hva slags forhold man har til den. For trening og jakt kan det være svært praktisk at navnet er kort og enkelt, og ikke mer en to stavelser. Dette betyr ikke like mye om hunden bare er en kompis som man deler sofa og noen hyggelige turer med.

Vanlige navn til spesifikke raser

Per i dag er det Bella som er det mest populære hundenavnet i Norge. Hvorvidt dette er knyttet til suksessen rundt film- og bokserien Twilight er vanskelig å si, men det kan jo absolutt være en sammenheng der. Navn som endre på –ira, slik som for eksempel Mira, er også svært populære, men ofte er det forskjell på hvilke raser som får de ulike navnene. Man ser ofte at Bella er en typisk familiehund, som for eksempel en Golden Retriver, mens Mira gjerne er en jakthund, kanskje en setter. Korte navn brukes også ofte på små hunder, og både Max og Leo er to populære navn som brukes mye på små hunderaser.

Man kan legge humor i navnet


Det har også blitt mer og mer populært med litt humoristiske navn, og det finnes faktisk flere hunder med navnet Pus i Norge. Menneskenavn er også blitt veldig populært, og dette kan kanskje være knyttet til at mange ser på hunden som et fullverdig familiemedlem.

Når det kommer til populærkultur er det mange som velger navn fra bøker, filmer og TV-serier. Man ser for eksempel at navn som Hermine, Tyrion og Jacob har blitt populære ettersom disse navnene blir en del av populærkulturen.

Mange hundeoppdrettere velger å gi hundene navn basert på foreldre, stamtavle eller andre forhold, men da får hunden også gjerne et ekstra kallenavn, spesielt dersom det offisielle navnet blir for komplisert til vanlig bruk.