Å holde seg tørr på en regnfylt tur med hunden

Som hundeeier er man gjerne ute i all slags vær, og i alle slags temperaturer – uansett årstid. Det er derfor viktig at man også passer på å kle og sko seg riktig etter forholdene.

Gummistøvler fungerer best


Vi kan starte nederst, og med noe av det som kanskje er det aller viktigste, nemlig skoene. Ulike sko fungerer til ulike formål, og akkurat når det kommer til regnfylte dager er det lite som slår et par skikkelige gummistøvler. Det flotte med nettopp støvler er at man kan bruke dem i nesten all slags vær, så lenge man sørger for å kle seg etter temperaturen ved å for eksempel bruke tykke sokker. I tillegg kan man også sette på brodder slik at man også kan bruke støvlene etter at frosten har lagt seg. Når man velger støvel er det lurt å tenke på at man skal ha mulighet til å bevege foten godt, og her har man også ulike valgmuligheter i forhold til skafthøyde. Det finnes også mange fine stiler å velge mellom, så det er slett ikke slik at man er nødt til å velge et kjedelig og trist par.

Kle deg etter værforholdene


En annen ting å tenke på når det gjelder å holde seg
tørr på tur er at det ikke er så greit å drasse rundt på en paraply overalt, og dette gjelder jo spesielt om man går tur i skogen. I stedet er det lurt å velge en skikkelig vanntett regnjakke, gjerne en som er litt stor slik at man har nok av plass til å lesse på med klær under når det blir kaldt. Det finnes også spesielle regnponchoer som også kan være kjempefine på tur, men disse passer kanskje best til litt kortere turer, og ikke når man skal på fjellet eller langt inn i skogen.

Helt til slutt kan det også være lurt å sjekke at den jakken man velger har en god hette som kan trekkes godt frem i dårlig vær. En hette som bare sklir tilbake er tross alt ikke så mye til hjelp i de vindfulle høstmånedene.